Öğrenciler ‘Geri Dönüşümü’ Öğrendi




Tarih: 10 Haziran 2023 Cumartesi 13:14


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Haftası Kapsamında hem Aliye Pozcu İlköğretim Okulu hem de Çiftlik Şehit Eren Kızılgedik İlkokulu öğrencileriyle birlikte Mersin’de geri dönüşüm ve atık tesisi alanında faaliyet gösteren ÇEVDOSAN’a teknik gezi etkinliği düzenledi.

Haber-Sinem Erkiz

 

Etkinlik boyunca cam, plastik, metal ve naylon gibi atıkların geri dönüşüm süreci hakkında bilgiler edinen öğrenciler, atıkların nasıl dönüştürüldüğü ile ilgili işlemleri de izlediler.

 

Ambalaj atıkları, sıfır atık, atıkların ayrıştırılması ve cinsleri ile birlikte, atıkları geri dönüştürmenin çevreye olan katkısını minik öğrencilere anlatan ÇEVDOSAN firması Çevre Mühendisi Merve Yeşildağ, “Büyükşehir Belediyemiz’le birlikte Çevre Haftası kapsamında tesisimize teknik gezi düzenledik. Gelecek nesillere de bunları aktarması için ağaç yaşken eğilir diyoruz. Sadece çevre haftasında değil her gün bu duyarlılığın sürmesi dileğiyle” dedi.

 


Etiket: ÇEVDOSAN, Öğrenci, GeriDönüşüm


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA