YKS Öncesi Önemli Hatırlatmalar Yapıldı




Tarih: 13 Haziran 2023 Salı 12:14


Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinden Akdeniz Şubesi’nde görevli rehber öğretmen Rukiye Türk, 17-18 haziran’da gerçekleşecek olan ve milyonlarca öğrencinin hayatını etkileyen sınav öncesi, sınava girecek olan öğrencilere hatırlatmalar yaptı.

Haber-Gizem Tokkuzun

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinden Akdeniz Şubesi’nde görevli rehber öğretmen Rukiye Türk, 17-18 Haziran’da gerçekleşecek olan sınava yönelik, sınava dair önemli hatırlatmalarda bulundu. Türk, sınav öncesi ve sınav günü beslenme, sınav haftasında yapılması ve yapılmaması gerekenler, sınav kaygısı ve sınav stresi yönetimiyle ilgili bilgiler verip, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 “Düzenli bir uyku rutini oluşturulmalıdır”

Rehber öğretmen Rukiye Türk, öğrencilerin ve ailelerinin sınava yükledikleri anlamların, sınava bakış açısını etkilediğini belirterek; “sınav öncesinde öğrencilerimizin ve ailelerimizin kaygılarının artması çok normal. Bazen aileler, duymuş oldukları kaygılardan dolayı öğrencileri korkuyla motive etmeye çalışıyorlar. Bu da öğrencinin stresini daha da artırıp, sınavda hata yapmasına sebep olabiliyor. Ailelerin, sınava günler kala öğrencileri motive ederken, olumlu senaryolar düşünmelerini sağlaması gerekli. Sınava günler kala evden beslenmek ve sağlıklı besinler tüketmek hem vücudu rahatlatacak, hem de zehirlenme riskini ortadan kaldıracaktır. Bu süreçte bol bol su tüketimi de çok kıymetlidir. Ayrıca düzenli bir uyku rutini oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.


Etiket: yks, üniversite, sınav, mersin, büyükşehirbelediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA