Büyükşehir’in Projesi Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde Yer Buldu




Tarih: 14 Haziran 2023 Çarşamba 11:39


Büyükşehir Belediyesi’nin; bazı birimlerini atıl durumdaki yapılara taşıması ve tadilatı yapılan bu yapıları yeniden canlandırması, Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde yer buldu.

Haber-Gizem Tokkuzun

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin; bazı birimlerini atıl durumdaki yapılara taşıması ve tadilatı yapılan bu metruk yapıları yeniden yaşamın içine dahil etmesi projesi, bu yıl 18.’si düzenlenen Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde yer aldı.

  Konu hakkında yaptığı açıklamada Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu'nun bu seneki küratörleri olan Mimar Oral Göktaş ile Mimar Sevince Bayrak; “Sergi için önerdiğimiz konu, Türkiye'de kullanılmayan yapıların bir açık çağrı ile kolektif olarak belgelenmesi ve bu yapıları yıkmak yerine dönüştürmek seçeneğinin tartışılmasıydı. Bu kapsamda Mersin’deki Metropol binası da, sergide kullanılmayan yapı olarak sergilendi. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 2023 yılında Metropol binasına bazı birimlerini taşıyarak canlandırılması da sergiliyoruz” dedi.

 


Etiket: mersin, büyükşehir, mimarlık, venedikbienali


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA