5 AYRI PROGRAMDA 19 PROJE




Tarih: 15 Haziran 2023 Perşembe 18:06


Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hayata geçirdiği programlar kapsamında Mersin’de 19 projeye imza atıldı. Atılan 19 projenin 7’sinin Genç Girişimci Destek Programı, 7’sinin Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programı, 2’sinin Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, 2’sinin Teknik Destek Programı ve 1’inin Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında destekleneceği açıklandı.

Haber-Şirin Alp

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın Mersin'de bugüne kadar bölgesel kalkınmaya yönelik geliştirilen toplam 404 projeye bugünkü değeriyle yaklaşık 515 milyon lira mali destek sağladığı aktarıldı. Toplantıda; Vali Pehlivan ile Genel Sekreter Duran, ÇKA'nın programlarına dair açıklamalarda bulundu.

"Hassasiyet noktaları var"

Kalkınma ajanslarının görev sorumlulukları dahilinde bölgelerindeki illerin ekonomik potansiyellerini ortaya çıkarttığını belirten Vali Pehlivan, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın da fikirleri geliştirerek, bölgedeki projeleri desteklediğini vurguladı. Son olarak 19 projeye daha imza atılacağını ve bu kapsamda toplam 21 milyon TL'lik destek sağlanacağını sözlerine ekleyen Vali Pehlivan, programlara katılım çağrılarının her yıl belirli zamanlarda yapıldığını kaydetti.  Mersin'de geliştirilen ve destek gören projelerin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Pehlivan; "Proje önce fikirle başlıyor. Fikirler olgunlaştırılıyor, olgunlaştırılan bu fikirler proje haline getiriliyor. Tabi her çağrının kendine göre öncelikleri ve incelikleri var. Hassasiyet noktaları var. Hedef alanları var. Beklenen sonuçlar konusunda öngörüleri var. Bu doğrultuda değerlendirmeler yapılıyor. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra projelerin desteğe değer görüldüğü kanaati ve kararına varıldığında da imza aşamasına geliyor. Her proje bir emeğin ürünüdür. Bir özverinin ürünüdür. Bir girişimcilik ruhunun tezahürüdür. Bir konuda gerek bireysel olsun gerek kurumsal olsun; proje yapmak, öncelikle yapmaya karar vermek başlı başına takdire değerdir. Teklif edilen bütün projelerin bu kapsamda destek görmemiş olması veya elemeye tabi tutulmuş olması onların değerini hiçbir zaman azaltmaz. Tam tersi biz hep şunu söyleriz; proje yürütmeye devam edelim. Fikir üretmeye devam edelim. Bugün ortaya koymuş olduğumuz bir fikir hemen karşılığını bulmayabilir. Hemen hayata geçmeyebilir ama sonraki aşamalarda, sonraki çağrılarda yeni ilavelerle, yeni fikirlerle, yeni öngörülerle desteklenerek geliştirilebilir ve nihayetinde de hayata geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

"Mali ve teknik destekleri uygulamaya devam ediyor "

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran ise törende ÇKA'ya ve Mersin'deki projelere ilişkin bilgiler aktararak; "Ajansımız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışıyor ve 2006 yılında faaliyetlerimize başladık. ÇKA, 2008 yılından bugüne mali ve teknik destekleri uygulamaya devam ediyor. Kısmet olursa bugün imzaladığımız sözleşmelerle beraber Mersin'de imzaladığımız, destek olduğumuz proje sayısını inşallah 600'ün üzerine çıkartıyoruz. 600 barajını geçmiş olacağız. Toplam kaynak da tabi 550 milyon liraya yaklaşmış olacak. Bu bizi ziyadesiyle de mutlu ediyor açıkçası" ifadelerine yer verdi.


Etiket: proje, kalkınma, çukurovakalkınmaajansı, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA