Büyükşehir’den Emeklilere ‘Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi’ Etkinliği




Tarih: 16 Haziran 2023 Cuma 15:10


Yenişehir Emekli Evi’nde, orta yaş ve üzeri vatandaşlar için ‘Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi’ konulu farkındalık etkinliği düzenlendi.

Haber-Şirin Alp

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yenişehir Emekli Evi’nde, orta yaş ve üzeri vatandaşlar için ‘Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi’  konulu farkındalık etkinliği yapıldı. Hiperbarik Oksijen Tedavisi ve Sualtı Hekimliği alanında yedi seneden beri aktif olarak görev yapan Uzman Doktor İzzeddin Gümüş, Yenişehir Emekliler Evi'nde ‘Şeker ve Diyabet Hastalığının Ayak Sağlığıyla İlişkisi’ hakkında bilgi verdi.

“Şekerden kaynaklı problemler de artıyor”

Dr. Gümüş, Yenişehir Emekli Evi’ndeki etkinlikte, ileri yaşlarda oluşabilecek ayak sorunları ile ilgili tedbirleri almak noktasında gerekli bilgilendirmeleri yapmayı amaçladıklarını söyleyerek; “Şeker hastalığının görülme oranı, özellikle ileri yaşlarda artıyor. Buna bağlı olarak, şekerden kaynaklı problemler de artıyor. Öz bakım düşüyor ve şeker hastalığının ilerlemesine bağlı olarak gelişen ampütasyonlar noktasında, süreç parmak kesilmesine kadar gidebiliyor. Çünkü şeker hastalığı hem sinir hasarı yaparak ayakta uyuşma, karıncalanma ve his kusurlarına sebep oluyor, hem de damarları tıkayarak yeterli oksijenin gitmesini engelliyor. Bizim burada eğitimimizdeki maksat, hastaların bunun farkında olup günlük hayatlarında ayak muayenelerini yapmalarına ve ne zaman doktora başvurmaları gerektiği konusunda onlara ışık olabilmek” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, yenişehir, etkinlik, diyabet, şekerhastası


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA