KAPLAN: ‘ANTİK YERLEŞİMDEN ÇOK İZ VAR’




Tarih: 16 Haziran 2023 Cuma 15:21


Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın başkanlığında sürdürülen Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’nın 2023 yılı çalışmaları başladı.

Haber-Sercan Özdemir

Tarsus’un kültür varlıklarının tespiti ve belgelenmesi amacıyla Mersin Üniversitesi’nin koordinasyonunda ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın ana sponsorluğunda yürütülen Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’nın 2023 yılı çalışmaları başladı.

“Yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor”

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan, Tarsus’un önemli bir coğrafya olduğunu, bulgular sonucu antik yerleşimin pek çok izine rastlandığını belirterek; “Araştırmalarımızla antik dönemlere ait kalıntıları ortaya çıkarma, arkeolojik siteleri belirleme ve bölgenin tarihini daha iyi anlamak için önemli veriler elde ediyoruz. Bulgularımız sonucu antik yerleşimlerin izlerine, mezar alanlarına, taş yapılara ve diğer arkeolojik kalıntılara ulaştık. Şu anda Tarsus Müzesi’nin Syennessis Salonu’nda sergilenen Tarsus’un en eski heykelini Tarsus Yüzey Araştırmaları kapsamında bulduk ve eserin Tarsus Müzesi’ne kazandırılmasını sağladık. Bu yıl projemizin 8’inci yılı ve her yıl yeni heyecan. Şu anda yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Bu araştırmalar bize bölgenin antik dönemlerdeki sosyal, ekonomik ve kültürel yapısını anlamak için çok değerli bilgiler sunuyor. Tarihe ve kültüre ışık tutmaya, bilinmeyen zenginliklerini ortaya çıkarmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, üniversite, antik, çalışma, arkeoloji


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA