Büyükşehir, Engelli Vatandaşlara Destek Olmaya Devam ediyor




Tarih: 16 Haziran 2023 Cuma 15:34


‘Engelsiz Mersin’ anlayışıyla Büyükşehir Belediyesi, Mersin’deki, işitme engelli vatandaşlara yönelik desteklerine devam ediyor.

Haber-Seher Çoban

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘İşaret Dili ile Görüntülü Destek ve Şikayet Hattı’, işitme engelli vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. İşitme engelli vatandaşlar kamu kurum ve kuruluşlarında yürüttükleri işlemlerinde kamu görevlisiyle iletişim kurmakta zorlandıklarında, Büyükşehir’in Görüntülü Destek Hattı’nı arayarak destek isteyebiliyor.

“İşaret dili bilen kişilere ihtiyaç duyuyorlar”

‘İşaret Dili ile Görüntülü Destek ve Şikayet Hattı’ hakkında bilgi veren, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde İşaret Dili Tercümanı olarak görev yapan Esra Bakırdöven; “İşitme engelli vatandaşlar, ihtiyaç duyduklarında 0 533 360 27 03 numaralı telefonu arayıp bizden destek alıyor. İşitme engelli vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarına gittiklerinde, işaret dili bilen bir personel olmadığı için ya da işaret dili çok yaygın olmadığı için, işaret dili bilen kişilere ihtiyaç duyuyorlar. Bu yüzden bizim destek hattımızı arıyorlar. Burada şebeke üzerinden ve whatsapp üzerinden biz hizmet veriyoruz. Kısacası; hastane randevusu almak isteyen vatandaşlardan, işiyle ilgili sıkıntı yaşayan vatandaşlara kadar herkese yardımcı oluyoruz” dedi.

 


Etiket: mersin, büyükşehir, engelli, destek


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA