Başkan Tarhan, ‘Dijital Toprak Analiz Cihazı’nı üreticilere tanıttı




Tarih: 17 Haziran 2023 Cumartesi 09:47


Mezitliliere ‘Dijital Toprak Analiz Cihazı’nı Kale Mahallesindeki üreticilere tanıtıldı.

Haber- Seher Çoban

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mezitli İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken ile birlikte ‘Dijital Toprak Analiz Cihazı’nı Kale Mahallesindeki üreticilere tanıttı.

Üreticiler için son derece önemli olan bu cihaz, bilinçsiz toprak kullanımının önüne geçerek ürünlerin daha yüksek verimlilikle yetiştirilmesini hedefliyor.

 Başkan Tarhan,Mezitli’nin toprak haritasını çıkarmak adına cihazın çok faydalı olduğunu belirterek; “Geçmişte Kuzucu Mahallemizde
bir deneme çalışması yapılmıştı. Cihazı gördükten sonra bizde alalım dedik. Mezitli’nin toprak haritasını çıkartıp tüm mahallelerde üretim yapılan yerlerde analiz yapacağız. Çünkü bilinçsiz bir gübreleme, ilaçlama ve sulama yapılıyor. Şimdi teknoloji sayesinde beş dakikada sonucu alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mezitli, mersin, toprak, üretici, verim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA