Mersinden Kadın Kooperatifleri Başkanı Meral Seçer: ’ Bu Projelerin Kente Çok Değer Katacağına İnanıyorum’




Tarih: 18 Haziran 2023 Pazar 13:09


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında üretici kadınlar bir araya geldi, stant açtı.

Haber-Seher Çoban

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Tarsus’a bağlı Pirömerli Mahallesi’nde üretici kadınlarla bir araya geldi. Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’ kapsamında üretici kadınlarla buluşup sohbet etti.

“Kentteki kadınlar kırsaldaki kadınlarla buluştu”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlamış olduğu tarımsal desteklerle ekim alanlarını genişleten üreticilerin çok güzel bahçeler oluşturduğunu belirterek; “Pirömerli Köyü uzun yıllardır nergis üretimi yapan bir köy. Bu yılda lavanta fidelerinin dağıtımıyla çok güzel bahçeler oluşturulmuş. ‘Kırsal Mahalle Buluşma Günleri’ni lavanta bahçesinde yapıldı. Kentteki kadınlar kırsaldaki kadınlarla buluştu. Üretici kadınların el emeği göz nuru ürünlerini vatandaşlara tanıtarak ekonomik gelir elde etmelerinin imkanı sunuldu. Bu tür destekler sayesinde köydeki kadınlarla kentteki kadınlar birbirini tanıyor. Kentimizin tanıtımına da katkı sunması açısından bu tür ‘lavanta dağıtımı’ , ‘nergis dağıtımı’ gibi kırsal alanları destekleyen projeleri çok iyi buluyorum. Bunların da bizlerle buluşturulması; kentlilerle, köylülerle hatta Türkiye'deki herkesle buluşturulmasının kente çok değer katacağına inanıyorum” dedi.

 

 


Etiket: mersin, meralseçer, stant, üretici


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA