Başkan Özyiğit: ‘Depremin ilk gününden beri elimizden ne geldiyse hatta imkanlarımızın üzerinde bir çaba gösterdik’




Tarih: 18 Haziran 2023 Pazar 15:52


Yenişehir Belediyesi ve UCİM iş birliğiyle düzenlenen dayanışma etkinliğinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit katılım gösterdi.

Haber-Şirin Alp

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği(UCİM) iş birliğiyle Mersin’de yaşayan Hataylı depremzedelere destek amacıyla düzenlenen dayanışma etkinlikleri başladı. Depremin ardından Mersin’e gelen Hataylı yurttaşlar, Hatay’ın yöresel lezzetleri, hediyelik eşyalar, el emeği takı ve tasarım ürünlerini kurulan stantlarda satış yaptı.

 “Kurumlarımızla dayanışma içinde olduk”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, depremin ilk gününden bu yana yaraları sarmak amacıyla büyük bir çabayla çalıştıklarını belirterek; “Geçen hafta da burada Hatay’da sanat ve lezzet üreten yerel esnafı ağırladık. Şimdi yine benzer bir etkinliği bu kez farklı bir kurumla gerçekleştiriyoruz. Bizim, yolu sevgiden geçen, kalbi sevgiyle dolu her insanla, her kurumla birlikte iş birliği yapma çabamız var. Depremin ilk gününden beri elimizden ne geldiyse hatta imkanlarımızın üzerinde bir çaba gösterdik. Yaraların birlikte sarılacağına olan inancımızı belirttik ve tabi ki bu depremden en büyük yarayı alan ilimiz Hatay ile daha çok muhatap olduk. Samandağ ilçesinde Yenişehir belediyesi olarak özel sorumluluk aldık.1 ay süreyle oranın temizliğini üstlendik ki şunu hiçbir zaman unutmayalım; oradaki kurumlar da depremzede, yani orada bu hizmetleri sunacak olan belediye başkanı da çalışan da itfaiyeci de tamamı depremzede. Dolayısıyla biz yetişmeye çalıştık. Sayın Valimiz Kırıkhan’a gitti, Büyükşehir Belediyemiz Adıyaman’da el birliği ile yaptığımız bir konteyner kent üzerinde çalışıyor, yakında hizmete açılır. Bütün bu hizmetleri yapma noktasında el birliği ile davrandık. Şu anda Yenişehir Belediyesi olarak 600 depremzedeyi misafir ediyor, onların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.  Bu hizmeti veren ülkede kaç tane belediye var bilmiyorum ama Yenişehir olarak bu imkanımız var ve bu imkanı vermekten de Yenişehir halkı adına çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Biz toplamda bin 500 kadar depremzedeye ev sahipliği yaptık. 40 binin üzerinde depremzedemize de giyim evimizden kıyafet desteği verdik. Mevsim dönüşlerinde 15 günlük süreyle giyim evimizi depremzedelere açıyoruz. Kurumlarımızla dayanışma içinde olduk” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, yenişehir, depremzede, abdullahözyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA