‘Çölyak Hastalarına Destek Projesi’ ile Gıda Kolileri Çölyak Hastalarına Ulaştırılıyor




Tarih: 25 Haziran 2023 Pazar 16:05


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 3 yıl önce başlattığı ‘Çölyak Hastalarına Destek Projesi’ ile çölyak hastalarına desteğini sürdürüyor.

Haber-Gizem Tokkuzun

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl önce başlattığı ‘Çölyak Hastalarına Destek Projesi’, çölyak hastalarının dertlerine derman olmaya devam ediyor. Her yıl Ramazan ayında düzenli olarak 500 glütensiz gıda kolisini vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, kişi başı haftalık 21 ekmek ve aylık 3 kg unuda hem Mersinlilere, hem de kente gelen depremzede vatandaşlara ulaştırdı.

 “Bu yıl 750 koli dağıtıldı”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde Sosyolog olarak görev yapan Nurten Kılıç; “Çölyak gıda paketinde hem çocuklara, hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler ekonomik nedenlerden dolayı çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Hem onlara destek sağlamak, hem de çocukları mutlu etmek için böyle bir projeye başladık. Geçen yıl 500 koli dağıtıldı. Bu yıl 750’ye çıkardık ve kat kat bu şekilde gidecek diye umuyoruz” dedi.

Çölyak hastalarının, Teksin uygulaması üzerinden ya da ALO 185’i arayıp başvuru yapabilirler.

 


Etiket: mersin, büyükşehirbelediyesi, çölyak, hastalık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA