Büyükşehir Lavanta bahçesi ziyarete açılıyor




Tarih: 26 Haziran 2023 Pazartesi 13:10


Lavanta bahçesi her yıl büründüğü muhteşem mor rengi ile bu yıl da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Özellikle amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için de doğal bir stüdyo platformu haline gelen Lavanta Bahçesi; gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile anne adaylarının da her yıl uğrak yeri oluyor. Ayrıca kooperatifler ve yerli halk tarafından üretilen yöresel ürünler de lavanta bahçesi yanındaki sosyal alanda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

  Tıbbi-aromatik bitki yağları, bitki çayları, hediyelik ürünler gibi özel ürünlerin yanında yöresel lezzetleri de tatma fırsatı yakalayan ziyaretçiler sosyal medya paylaşımlarıyla da mahallenin tanıtımına katkı sağlıyor. 
  Üreticilere 212 bin tıbbi aromatik bitki fidanı ücretsiz dağıtıldı 
  Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla oluşturulan Koku Vadisi Projesi çerçevesinde kooperatiflerle imzalanan işbirliği protokolüne istinaden tıbbi aromatik bitki dikimleri de devam ediyor. Koku Vadisi Projesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar kooperatifler aracılığıyla Menteşe’de kadın üreticilere 212 bin adet tıbbi aromatik bitki fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı. Lavanta üretiminin ağırlıklı olduğu projede lavantanın yanında kekik, adaçayı, nane, biberiye, mercanköşk, limon otu gibi bitkiler de üretiliyor. Üretilen bitkilerden uçucu yağ, kozmetik ürünleri, baharat, bitki çayı gibi pazar payı yüksek yan ürünler üretilerek üreticilerin gelir düzeylerinin arttırılması hedefleniyor. 
IHA                                     


Etiket: lavanta, bahçe, muğla, ziyaret


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA