Mersin’de bayram tedbirleri alındı




Tarih: 26 Haziran 2023 Pazartesi 17:35


Mersin Valiliği tarafından 2023 Yılı Kurban Bayramı Tedbirleri paylaşıldı.

HABER-BERNA USLU

Mersin Valiliği tarafından vatandaşların Kurban Bayramı günlerini de içine alan haftayı huzur, güven ve esenlik içinde geçirmelerini temin etmek maksadıyla Mersin genelinde gerekli bütün tedbirler alındı. Tedbirler şu şekilde açıklandı:

1.    İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü bayram süresince sorumluluk bölgeleri itibarıyla, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini aksatmadan sürdürecekler, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, eğlence mekânlarında ve trafik yoğunluğu artacağından dolayı yollarda en üst düzeyde tedbirler alacaklardır. Bankalarda, PTT Şubelerinde ve büyük mağazalarda yığılma olacağından bu gibi yerlerde güvenlik önlemleri arttırılarak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.
 
2.    Turizm bölgeleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunabileceği alanlarda vuku bulabilecek terör eylemlerine karşı müteyakkız olunacak; plaj, sahil kesimleri, tarihi/kültürel alanlar, müzeler, eğlence mekanları vb. alanlarda gerekli kontroller yapılacaktır.
 
3.    Bayram ve hafta sonu tatili süresince ilimizde trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirerek ölümlü/yaralanmaları trafik kazalarının önlenmesi için hız ihlalleri başta olmak üzere toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama vb. kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik eğitim-bilgilendirme-bilinçlendirme ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek, bu konudaki Bakanlığımız genelgeleri uygulanacaktır.
 
4.    Yolcuların otogar, istasyon, liman ve şehir içi otobüs duraklarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları bakımından gerekli güvenlik önlemleri alınarak, otogarlar, istasyon ve limanda nöbetçi personel bulundurulması sağlanacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir.
 
5.    Kaçak içki üretimi ve/veya satışı yapan işletmelerin tespitine yönelik çalışmalar sürdürülecek ve tespiti halinde ilgililer hakkında gerekli yasal işlemler yapılması sağlanacaktır.
 
6.    Araç trafiği ile birlikte yaya trafiğinin de yoğunlaşacağı kurban satış/kesim alanları, şehitlik ve mezarlıklarda kamu düzenini arttıracak şekilde ilave trafik/asayiş tedbirleri alınacaktır.

7.    Gıda üretimi ve satışı yapan iş yerleri ile toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine, tüketicinin aldatılmasının önlenmesine, fiyat spekülasyonlarına ve stokçuluğa yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.
 
8.    Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.
 
9.    Bayram süresince halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacaktır.
 
10.    Sosyal hizmet kurumlarında barınanların, aileleri veya vatandaşlarca yapılacak ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce alınacaktır.
 
11.    Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen yoksul aileler ile ilimizde barındırılan afetzede vatandaşlarımıza bayram öncesi gıda, giyecek vb. yardımlar yapılacak, müftülüklerimiz tarafından ise vaazlarda küskünlük ve dargınlıkların sonlandırılması, huzurun, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi konuları işlenecektir.
 
12.    Elektrik kesilmelerine karşı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Mersin İl Müdürlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır.
 
13.    Telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır.
 
14.    Sıvılaştırılmış petrol gazı tüplerinin dolumu ve satışı İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, kolluk birimleri ile belediyeler tarafından kontrol edilecektir.
 
15.    Meydana gelebilecek yangın veya doğal afetlere anında müdahale için belediyeler ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak, yeterli ekip teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacak, 112 acil servislerinin kesintisiz hizmet vermesi sağlanacaktır.
 
16.    Kolluk birimleri kurbanlık hayvanların nakilleri esnasında ve/veya kurban satış yerlerinde meydana gelebilecek hayvan hırsızlığı olaylarına karşı tedbirli ve duyarlı bulunacaklardır.
 
17.    Hayvan satış ve kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler ile bu yerlerdeki çalışanlar ve müşteriler için uyulması gereken kurallar ile sağlık ve çevre temizliği şartlarını içeren ve 25.05.2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “2023 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” doğrultusunda ilimizde gerekli planlamalar önceden yapılacak ve uygulanacaktır.
 
18.    Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olabilecek şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, içme ve kullanma suyu temin edilen su havzaları, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesi önlenecek, hazırlıklar ve denetimler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü ile kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce yapılacaktır.
 
19.    Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği veya izin verdiği kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu hutbe ve vaazlar da dahil olmak üzere mahalli mutat vasıtalarla vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır.

Etiket: kurbanbayramı, mersin, tedbir, bayram


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA