Tarsus Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarına katkı sağlıyor




Tarih: 4 Temmuz 2023 Salı 14:49


Tarsus Belediyesi tarafından PVC ve Alüminyum Atölyesi’nde hurdalıklardan alınan malzemeler geri dönüşümle yeniden kazandırılıyor. Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde doğal kaynaklar korunarak sıfırdan üretim yerine hem bütçeye büyük ölçüde katkı yapılıyor, hem de atık malzemelerin değerlendirilmesi sağlanıyor.

Haber – Kadri Duman

Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan atölyelerle, hurda malzemeleri geri dönüştürülerek doğaya katkı sağlıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı atölyede ölçülerine uymayan malzemeler yeniden imal edilerek hizmete kazandırılıyor. Geri dönüşüm kapsamında PVC, alüminyum, cam ve ayna gibi malzemeler toplanarak yeniden dönüştürülüyor. Bu malzemelerin geri dönüşümünden elde edilen malzemeler; kapılar, sosyal tesisler ve diğer belediye tesislerinde kullanılmak üzere üretiliyor. Tarsus Belediyesi geri dönüşüm malzemeleriyle her ay ortalama 30'a yakın kapıyı imalat ediyor.

Doğaya olan zarar azaltılıyor

Atölyede toplanan PVC'ler, camlar ve diğer malzemeler geri dönüşüm sürecinden geçerek doğaya olan zarar azaltılıyor ve israf önleniyor. Tarsus Belediyesi’nin bünyesindeki tüm tesislerde geri dönüşüm malzemeleri kullanılıyor. Kırılan camlar yenileniyor, zarar gören veya çalınan alüminyumlar sökülüp yerine tekrar montajları yapılıyor. İhtiyaç olduğunda acil müdahaleler yapılıyor. Bu çalışmalarla tasarruf sağlanarak doğaya katkı sunuluyor.

 


Etiket: mersin, tarsus, çevre, geridönüşüm


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA