Mersin’de bitkin halde bulunan Kerkenez, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından korumaya alındı




Tarih: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:26


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda, yaban hayvanları tedavi ediliyor. Tarsus merkeze bağlı Kırklarsırtı Mahallesi’nde bitkin halde bulunan ve yırtıcı bir kuş türü olan Kerkenez, Tarsus Doğa Parkı’nda koruma altına alındı.

Haber - Gizem Tokkuzun

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Kırklarsırtı Mahallesi’nde vatandaşlar ağaçlık alanda yerde bitkin vaziyette gördükleri Kerkenezi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bildirdiler. söz konusu alana giden itfaiye ekipleri bitkin vaziyetteki Kerkenezi alıp kafes içerisine koyarak, Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan veteriner kliniği personellerine teslim ettiler.

Doğal ortamına geri bırakılacak

Tarsus Doğa Parkı Veteriner Sağlık Teknikeri Ümit Güngör; “Kırklarsırtı Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine, İtfaiyeci arkadaşlarımızın bize hızlı bir şekilde ulaştırmış olduğu Kerkenezimiz, uzun süre aç ve susuz kalmasından dolayı bitkin bir halde bize ulaştırıldı. Yapmış olduğumuz kontrollerde herhangi bir yaralanma, darbe veya farklı bir bulguya rastlanılmadı. Güzel bir şekilde besledikten sonra, tekrar doğal ortamına bırakmak üzere kısa bir süre misafirimiz olacak” şeklinde konuştu.

 


Etiket: mersin, tarsus, yabanhayvanları, hayvanlarıkoruma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA