Mersin güreş sporuna destek vermeli!




Tarih: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 16:23


MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat, Antalya’lı Başpehlivan Yusuf Can Zeybek’i Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde örnek göstererek Mersin’de güreş için destek istedi.

Haber – Kadri Duman

MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’inde Başpehlivan Zeybek'i örnek göstererek güreş sporunun Mersin’de de dikkate alınması ve destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Tat; "Bu turnuvada şampiyon olan gerçekten genç, pırıl pırıl bir sporcu kardeşimiz; Antalya bölgesinden Yusuf Can Zeybek'i kutluyoruz. Bu münasebetle Mersin'i de ele almamız gerektiğine bir kez daha parmak basalım diyoruz. Belediyemizin de destekleriyle; zannedersem amatör sporlarla ilgili 20'ye yakın branşta biz sporcularımıza destek veriyoruz. Güreş; insanları kırmayan, dökmeyen, zarar vermeyen tam tersine ferdi kabiliyetleri geliştiren, ferdi disiplini olan bir spordur. Toplumumuzda ayrı bir yeri vardır, ayrı bir kitlesi vardır. Bunu da genç nesillere unutturmamak adına özellikle Mersin'de dünya ve ülke çapında muazzam şampiyonlar yetiştirmiş bir iliz" şeklinde konuştu.

"bütün sporculara destek oluyoruz"

Mahmut Tat’ın konuşması üzerine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; "Güreş sporu, biz katılıyoruz; ata sporumuz. Bölgede de ilginin yoğun olduğu bir spor dalımız. Zaten genelde Büyükşehir olarak da birçok ilçe belediyesinde de görüyorum; bütün disiplinlere, amatör spor kulüplerini ve sporculara destek oluyoruz. Daha geçtiğimiz hafta başarılı sporculara ödül verdik. Yine sonbaharda amatör spor kulüplerine makul bir şekilde katkı yapacağız. Bunun dışında sadece bu değil, farklı alanlarda dönemsel katkıları da biz esirgemiyoruz. Güreş sporu için de yapılması gerekenler mutlaka yapılıyordur, yapılacaktır" dedi.


Etiket: mersin, meclis, vahapseçer, mahmuttat, spor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA