Mersin Belediye Çalışanları İş Bıraktı!




Tarih: 11 Temmuz 2023 Salı 18:25


DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy Mersin belediye çalışanlarının bir günlük iş bıraktığını açıkladı

Haber – Seher Çoban

Mersin'in Akdeniz ilçesinde yer alan Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yapan DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Kemal Göksoy, Mersin'deki belediyelerde çalışan işçilerin taleplerini sıraladı:

  • Ücretlerin iyileştirilmesi
  • Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalı
  • Kadyo ve ve ilave tediye haklarımız derhal verilmeli
  • Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmeli

Başkan Göksoy; "Ücretlerdeki erime ise her geçen gün artıyor. Toplu iş sözleşmeleri ile elde edilen ücret artışları, artan hayat pahalılığı karşısında zaman içinde eriyor. İşverenler bu sefer de ekonomik ve siyasal belirsizlikleri ileri sürerek toplu sözleşmelerde işçi ücretlerini baskılamaya çalışıyor. Ülke genelinde sendikalı ve toplu iş sözleşmeli işçi sayısının yüzde 10'u bulmadığı bir ortam içerisinde ücretler yasal asgari ücret düzeyine sıkışıyor. Tüm sektörlerde yaygın temel ücret haline dönen yasal asgari ücret sendikalı işyerlerini de kuşatıyor" ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, belediye, kemalgöksoy, disk, grev


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA