Prof. Dr. Naci Görür Marmara depreminin büyüklüğünü açıkladı!




Tarih: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 11:53


Bursa’da İstanbul Planlama Ajansı ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından “Marmara Depremine Gemlik’ten Bakış, Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı” Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Çalıştayda deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Haber - Gizem Tokkuzun

Marmara Depremine Gemlik’ten Bakış, Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’na katılan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Marmara depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Görür; “Elazığ depreminden sonra bas bas bağırmaya başladık, Maraş’a dikkat edin deprem geliyor en büyük korkumuz Maraş dedik son güne kadar söyledik. Bağıra bağıra gelen bir deprem geldi. İnsanlarımızı gömdük. Bir gecede… Bak şimdi de bütün dünya bilim adamları olarak bağırıyoruz. Marmaraya dikkat edin büyük bir deprem geliyor. Gelmesini mi bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Görür Marmara’da beklenen depremin büyüklüğüne değinerek; “Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Adalar ve Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6 ya varacak deprem bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Etiket: deprem, marmara, nacigörür, uyarı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA