SGK’dan ‘GSS Gelir Testi’ uyarısı




Tarih: 13 Temmuz 2023 Perşembe 09:26


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, sosyal güvencesi olmayıp da gelir testi yaptırmayan kişilerin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar gelir tespiti yaptırmaları halinde; hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan kişilerin GSS prim borçlarının silineceğini ve sağlığa erişimlerinin sağlanacağını belirtti.

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal güvencesi olmayıp da gelir testi yaptırmayan kişilerin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar gelir tespiti yaptırmaları halinde; hane içi kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan kişilerin GSS prim borçlarının silineceğini ve sağlığa erişimleri sağlanacaktır. Hane içi kişi başı geliri, brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olanlar ise Genel Sağlık Sigortası priminin anaparasını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde, 2022/Aralık ayı ve öncesinde tahakkuk eden gecikme cezası ve gecikme zammı silinecektir” dedi. 
Gelir testi yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka Adres Kayıt Sisteminde yer alan ikametlerinin bulunduğu yerdeki, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeleri gerektiğini belirten Göksoy, bu konuda vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. 

İHA


Etiket: sgk, gss, sigorta, uyarı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA