Mersin Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu




Tarih: 13 Temmuz 2023 Perşembe 17:38


Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni yapıldı

Haber - Berna Uslu

13 Temmuz Perşembe günü Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, öğretim elemanları, akademik ve idari personel de katılım sağladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, mezuniyet konuşmasında; "Biz Mersin'de yaşıyoruz. Mersin çok önemli bir kent. Özellikle 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra Mersin inanılmaz bir göç aldı. Ki, öncesinde de alıyordu. Mersin'in nüfusu çok arttı. Kentin ihtiyaçları, ekonomik büyümesi çok farklı boyutlara ulaştı. Sağlık gereksinimleri değişti, trafiğimiz arttı, ticaretimiz arttı. Dolayısıyla bizim Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu içerisinde yer alan bütün bölümlerin mezunlarına da ihtiyaç arttı. Bu nedenle mezunlarımızın işsizlik gibi bir sorunla karşılaşacağını hiç düşünmüyorum. Hem Mersin'e hem ülkemize hizmet verebilecek konularda kolaylıkla iş bulabilecekler. Yeter ki, kendilerini de bu süreçte geliştirebilsinler." Şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilmesinin ardından mezun olan tüm öğrencilere temsili diplomaları, Üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

Diplomalarını alan öğrencilerin, keplerini havaya atması ve hep beraber 10. Yıl Marşı’nı söylemelerinin ardından tören sona erdi.


Etiket: mersin, üniversite, mezuniyet, tören


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA