Balık çiftliği polemiği devam ediyor




Tarih: 13 Temmuz 2023 Perşembe 18:12


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Aydıncık ilçesine taşınması planlanan balık çiftliklerine karşı olduklarını belirtti.

Haber – Kadri Duman

Kış, Balıkesir’de deniz kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle Mersin’e taşınması planlanan balık çiftliklerine karşı olduklarını belirtti. 

Kış yaptığı konuşmada; " Balık çiftliklerinin kurulum yerlerinin geneli de 1. derecede doğal sit, arkeolojik sit ve turizm bölgeleridir. Kirli denizde verimli üretim yapılmadığı için sökülüp Aydıncık ilçemize kurulması planlanan balık çiftliklerine sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız karşı çıkmaktadır.  Eski ve yeni planlanan Balık çiftlikleri, Mersin’de Akdeniz’in ekosistemini ve halkın sağlığını bozacak turizme de zarar verecektir. Bizler, halkın ve yerel yöneticilerin iradelerini yok sayarak Mersin’de denizlerimizi kirletecek, ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyor, buna izin vermeyeceğimizi bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, aydıncık, balıkçiftliği, meclis


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA