Mersin’de Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi başlıyor




Tarih: 16 Temmuz 2023 Pazar 12:44


Mersin’e bağlı Tarsus’un, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yol güzergahlarında, ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ uygulanıyor.

Haber – Seher Çoban

Tarsus’ta, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ yapılacak. Üzümlü Kavşağı’ndan İsmetpaşa Bulvarı ve Adana Bulvarı istikametine doğru 4.6 kilometre uzunluğundaki proje; Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Kardeş Langen Bulvarı, Rasim Dokur Bulvarı ve Muvaffak Uygur Caddesi istikametine doğru da 2.4 kilometrelik güzergahı kapsaması planlandı.

Proje kapsamında tüm yolların, yol ve kaldırım genişlikleri yeniden düzenlenip, standart ölçülere getirilecek. Özel gereksinimli bireyler için yürüyüş güzergahı ve ona bağlı olarak iniş rampaları yeniden düzenlenecek.

“Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne başlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım-Bakım Şube Müdürü Yusuf Aydın; “Tarihi ve coğrafyasıyla, Neolitik dönemden beri çeşitli kültürlerin kaynaşma noktası olan Tarsus’ta, Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne başlıyoruz. Proje güzergahımız; Üzümlü Kavşağı’ndan başlayarak İsmetpaşa Bulvarı, Adana Bulvarı istikametinde 4.6 kilometre; Atatürk Bulvarı-Alparslan Türkeş Bulvarı-Hilmi Seçkin Bulvarı-Kardeş Langen Bulvarı-Rasim Dokur Bulvarı ve Muvaffak Uygur Caddesi istikametinde ise 2.4 kilometre olmak üzere toplam 7 kilometre” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mersin, tarsusbüyükşehir, yusufaydın, proje


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA