Sıcaklık nedenli ölümler artacak




Tarih: 16 Temmuz 2023 Pazar 13:48


Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, bireysel önlem alınmazsa insanların sıcaktan ölebileceklerini vurguladı.

Haber – Berna Uslu

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte doktorlar uyarılara başladı. 48 derece sıcaklığı gören İtalya’da bir kişi hayatını kaybetmişti. İklim uzmanları da öldürücü sıcakların geleceğini söyleyerek uyardı.

Aşırı sıcakların sebebinin iklim değişikliği olduğunu belirten Dr. Kurnaz; “Sıcaklığın 35 derecenin üstünde ve nemin de yüzde yüzün üstünde olduğu durumlarda insanların beş saatten daha fazla o ortamda sağ kalmaları mümkün değildir. Türkiye’ye baktığımızda 2080-2100 yılları aralığında sıcaklığın 35 dereceyi, nemin de yüzde 100’ü aştığı durumların Antalya, Mersin, Adana, Hatay çizgisinde sıkça görülebileceği ortaya çıkıyor. Eğer bireysel önlem almayacak olursak bu yüzyılın sonuna doğru sıcaktan insanların günlük alışkanlık olarak ölecekleri bir durumun oluşacağını belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, leventkurnaz, iklimuzmanları, aşırısıcak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA