Prof. Yağcı, ‘Bir Mersinli Olarak Mersin Gözlemlerim’ seminerine katıldı




Tarih: 16 Temmuz 2023 Pazar 14:13


Mersin Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde, Kent Konseyi Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, ‘Bir Mersinli Olarak Mersin Gözlemlerim’ konu başlıklı seminer gerçekleştirdi.

Haber – Kadri Duman

Mersin’in son zamanlarda yaşadığı sosyolojik, kültürel ve ekonomik değişimden bahseden Prof. Yağcı, 6 Şubat deprem felaketinin etkilerinin Mersin’de de etkili olduğunu belirterek: “Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayanlarda depremin yarattığı korku, herkesi kırsal bölgelerde ev almaya sevk etti ve daha imar uygulaması bile yapılmamış yerlerde yapılaşmayı artırdı. Bunun olumsuz etkilerini ve sonuçlarını da yakın süreçte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kent dokusunun düzensiz hale geldi”

Prof. Yağcı: “Özellikle kentin gelişmiş bölgelerinde inşa edilen 30-35 katlı binalar ile hemen yanlarında bulunan 2-3 katlı, hatta gecekondudan bozma binalar, bir Akdeniz kenti olan ve kendine ait mimarisi bulunanbu kentin dokusuna zarar vermekteve estetik anlamda da tezatlık oluşturmaktadır. Bu konuda da, ilgili kurumların ciddi bir düzenleme yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Eylül ayında büyük bir sorun bizi bekliyor”

Mersin’deki üniversitelerde 55 bin civarı öğrenci olduğunu belirten Prof. Yağcı: “Kentimize başka şehirlerden gelen öğrenci sayısı 20 bin civarında. Bunların da 10 bine yakını devlet veya özel yurtlarda, kalanı ise kiralık evlerde kalıyor. Fakat, yaşanan deprem nedeniyle bu evlerin büyük kısmı, deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımız tarafından kiralanmış durumda. Bundan dolayı öğrenciler Eylül ayında Mersin’e geldiklerinde, büyük bir sorun bizi bekliyor” diyerek konuşmasını bitirdi.


Etiket: mersin, mehmetismailyağcı, kentkonseyi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA