Erdemlili üretici soruyor: ’Suyumuz nerede’




Tarih: 16 Temmuz 2023 Pazar 16:52


Erdemlili üreticilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıyan CHP’li Hasan Ufuk Çakır, "Vatandaşlarımız bize soruyor; ’Ne olacak bu göletin, barajların hali" dedi.

Haber – Şirin Alp

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'unda söz alarak Mersinli üreticilerin sorunlarından söz etti. Erdemlili üreticilerin 'su sorunu' yaşadığını vurgulayan Çakır, Anamurlu üreticinin ise 'muz' sorununa değindi.

"Erdemli üreticilerimizin size selamı var" 

Mersinli üreticilerin selamlarını getirdiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Çakır, "Erdemli'mizin Sorgun ilçesinin Sorgun Barajı'nın ishale hatları yapılmadı, bitmedi. Aksıfat'ın yarım su tuttuğu tünelleri yapılmadı, bitmedi. Çamurlu Göleti on sekiz yıldır inşaat halinde, maalesef bitmedi. Büyük Sorgun, Ziyaret Tepesi'nin bulunduğu yerde mermer ocağı var diye burası yok edilmek isteniyor, tekrardan ruhsat verilmeye çalışılıyor. Güzeloluk ve İnoluk Göleti tamamen bir Nasrettin Hoca hikayesine döndü; göletin içinde su yok, gölet yapıldı, olan su da tabanından kaçırıyor. 'Suyumuz nerede' diyen Erdemlili üreticilerimizin size selamı var. Vatandaşlarımız bize soruyor; 'Ne olacak bu göletin, barajların hali'" dedi.

"İthali durduralım ve Anamurlu bayram etsin"

Erdemli'nin yanı sıra kentin diğer ilçelerinde de üreticilerin gölet' sorunu yaşadığını vurgulayan Çakır, Anamurlu üreticinin karşı karşıya kaldığı sorunu da gündeme taşıyarak, "Şimdi gelelim muz konusuna; Anamur ilçesi muzun başkentidir. Güney Amerika'dan gelen ithal muz içinde uyuşturucu geliyor. Maalesef narkotik köpekleri bu uyuşturucuyla muzun kokusunu seçemiyor. O zaman yerli ve milli dediğimiz Anamur muzumuzu hayata geçirmek için bu ithali durduralım ve Anamurlu bayram etsin. Aksine dışarıdan gelen bu muzlar bizim başımıza bela oluyor" diye konuştu.


Etiket: erdemli, mersin, hasanufukçakır


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA