Mersin Limanı’nda yük trafiği devam ediyor




Tarih: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 14:52


Mersin Limanı’nda kasım ayında başlayan sıkışıklık ve gemi beklemeleri sorunu, İskenderun Limanı’nın yük trafiğine kapanmasıyla artmıştı. İskenderun Limanı’nın kademeli olarak faaliyete geçmesine rağmen Mersin’deki sorun devam etti.

Haber - Kadri Duman

6 Şubat depremlerinin etkisiyle yük trafiğine kapatılan İskenderun Limanı’nın yükleri Mersin’e kaymıştı. Mersin Limanı’nda yaşanan sıkışıklık ve gemi beklemeleri sorunu İskenderun yükleriyle daha da artmıştı.

Liman’a yanaşmayı bekleyen gemiler var

İskenderun Limanı’nın kademeli olarak faaliyete geçmesine rağmen, Mersin Limanı’ndaki sıkışıklık sorunu devam etmektedir. Gemilerin demirde bekleme ve operasyon süreleri arttı. Mersin Limanı’na yanaşmayı bekleyen ortalama 20-30 gemi bulunduğu ve düzenli sefer yapan konteyner gemilerinin de demirde bekleme sürelerinin 5-10 günü, operasyon sürelerinin ise 2-3 günü bulduğu açıklanırken bu durumun uluslararası teamüllere göre kabul edilemez olduğu belirtildi.

Toplantılar yapıldı

Devam eden sorunla ilgili; Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından gemi acentesi ve Konteyner Hat Temsilcisi üyeleriyle toplantı yapıldı. Daha sonra hem üyeler hem de MIP yetkililerinin birlikte katılımı ile bir toplantı yapıldı.

Limandaki sorunlar bitmedi

MIP Yönetimi tarafınca alınan, “yanaşma penceresi” uygulamasının önce kaldırılması sonra tekrar başlatılması, “kontrollü kapı girişi” gibi önlemler alınmasına rağmen limandaki sorunlar bitmedi. Yaşanan sorunların termin sürelerini ve maliyetleri arttırdığı ve liman kullanıcılarına sıkça ilave masraflar çıkardığı belirtildi.

MIP; Yanaşma Penceresi uygulamasına girecek olan konteyner gemilerinden, konteyner başına 30 dolar gibi bir ek ücret alınacağını duyurdu.


Etiket: mersin, liman, yüktrafiği, iskenderun


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA