Mersin’de öğrenciler 1 TL’ye yolculuk ediyor




Tarih: 18 Temmuz 2023 Salı 10:01


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatını desteklemek için yaptığı çalışmalardan biri olan 1 TL üzerinden seyahat edebilme projesi ile 5 milyonun üzerinde sefer gerçekleşti.

Haber - Seher Çoban

Ulaşım Dairesi Başkanlığı 2023 yılı Ocak–Mayıs öğrenci kart kullanım verileri, 160 binden fazla öğrencinin abonman kart sahibi olduğunu gösterdi. Öğrenciler 2,5 milyondan fazla abonman kart kullandı ve 1 TL’ye yolculuk yaptı. Verilere göre öğrenciler, belediye otobüslerinden 5 milyon seferin üzerinde faydalandı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Mersin hem sosyal donatılarıyla, hem de ekonomik anlamda tam bir öğrenci kenti. Bizler de öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatlarına destek verebilmek maksadıyla, şehir içi ya da kırsal yerlerde 25 kilometre mesafe boyunca öğrencileri 1 TL’ye taşıyoruz. Buna da abonman sistemi diyoruz açıklamalarında bulundu.


Etiket: mersin, büyükşehir, öğrenci, bayramdemir, otobüs


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA