Ali Kıratlı’dan Gülnar’a ’Geçmiş Olsun’ mesajı




Tarih: 18 Temmuz 2023 Salı 14:24


Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan ve yaklaşık 515 hektarlık alanı etkileyen yangının ardından bölgeye giden AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, yangının kontrol altına alınmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Haber – Sercan Özdemir

Mersin’in Gülnar ilçesinde 16 Temmuz tarihinde çıkan yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alınabilen yangın bölgesine gitti.

Çalışmalara katılan ve incelemelerde bulunan Kıratlı, “Yangının haber verilmesinin ardından 8 tane yangın söndürme helikopterimiz, 2 uçağımız, orman muhafaza memurlarımız, AFAD, UMKE, sağlık personellerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz sayın valimiz koordinesinde bölgede canla başla çalıştılar. Toplamda 761 personel, 258 araçla, bölgede can siperane görev aldılar. Havanın kararmasının ardından gece görüşlü 3 yangın söndürme helikopterimiz sabah saatlerine kadar söndürme çalışmalarına devam etti. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olarak hamdolsun bölgedeki yangını kontrol altına almaya başardık. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Soğutma çalışmaları devam ediyor”

Can kaybının olmadığını belirten Kıratlı, “Ciğerlerimizin yandığı Gülnar’daki yangınların sonucunda tek tesellimiz can kaybının olmaması. Giden yerine konur ancak can geri gelmez. Devletimiz dün olduğu gibi bugün de milletimizin yanındadır. Soğutma çalışmaları devam ederken bir yandan da AFAD, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kaymakamlık gibi kurumlarımız hasar tespit çalışmalarına hızla başladı. En kısa sürede yaralarımızı saracağız. Gülnarlı hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun diliyorum” dedi.


Etiket: mersin, alikıratlı, gülnar, yangın


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA