Mersin’de ’Floor Curling’ kursu faaliyetlerine devam ediyor




Tarih: 18 Temmuz 2023 Salı 15:18


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda, verilen sportif faaliyetlerden biri olan ‘Floor Curling’ kursu özel bireylerden yoğun ilgi gördü.

Haber – Berna Uslu

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yer alan ve tam gün hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda, özel bireyler ve aileleri Floor Curling’ kursuna ilgi gösterdi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, “Çocuklar bu spor dalını çok sevdiği için devam etmeye karar verdik. Floor Curling yeni gelişmekte olan bir spor branşı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde salonda bir farkındalık müsabakası yaptık. Bu müsabakada, çocuklarınbu sporu yapabilecek düzeyde olduğunu gözlemledik ve biz de bu spor branşını Engelsiz Yaşam Parkı’nda yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“Çocukların el göz koordinasyonları düzeliyor”

Floor Curling sporunun özel bireylere hem fiziksel hem de psikolojik faydası olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu spor sayesinde çocukların el göz koordinasyonları düzeliyor. Aynı zamanda hedef odaklı bir yarışma ve atış stratejisi olduğu için, çocuklarda odaklanma süreleri de uzamakta. Çocuklar takım sporlarında, arkadaşlarıyla beraber kazandıkları müsabakalarda özgüven geliştirerek ilerleme sağlıyorlar. Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 13.00-14.00 arasında derslerimiz devam ediyor” dedi.

 


Etiket: mersin, büyükşehir, floorcurling, engelsizyaşam


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA