Harekat’ın 49. Yıl Dönümünde ’Çözüm’ Mesajı!




Tarih: 20 Temmuz 2023 Perşembe 18:39


Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümünde konuşan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, "Üzülerek ifade etmek isterim ki; Rum tarafının yıllardır sergilediği ve uzlaşmaz siyasetinin bedeli halen Kıbrıslı Türklere ödettirilmektedir" dedi.

Haber-Berna Uslu

 

20 Temmuz 1974 tarihinin üstünden tam 49 yıl geçti. Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, törende yaptığı konuşmada 'sorundan' ve 'çözümden' söz etti.

 

 

"Çözüm, ancak egemen ve eşit uluslar statüsüne sahip iki devlet temelinde gerçekleşebilir"

20 Temmuz'da Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığına ve egemenliğine kavuştuğunu vurgulayan Mendeli, "İkinci harekatla tesis edilen iki kesimlilik sayesinde ise önce Kıbrıs Türk Federe Devleti ve 1983 itibariyle de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur. 49 yıl önce bugün, Kıbrıs'ta tesis edilen barış; bugün hem adada hem de bölgede huzurun teminatı olmuştur. Şu anda tek eksik kalan şey çözümdür ve çözümsüzlüğün de yegane nedeni tüm dünyanın bildiği ancak görmezden geldiği Rum-Yunan ikilisinin uzlaşmaz tutumu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 186 sayılı hatalı kararıyla adada yaratılan dengesizliklerdir. Üzülerek ifade etmek isterim ki; Rum tarafının yıllardır sergilediği ve uzlaşmaz siyasetinin bedeli halen Kıbrıslı Türklere ödettirilmektedir. Bundan sonra Kıbrıs'ta olası bir çözüm, ancak egemen ve eşit uluslar statüsüne sahip iki devlet temelinde gerçekleşebilir" dedi.

 


Etiket: kıbrıs, harekat, zalihe, mendeli, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA