Senenin ilk buğday hasadı yapıldı




Tarih: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 15:36


Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçeye bağlı Kösrelik köyünde, 2023 yılının ilk buğday hasadına katıldı.

Belediye Başkanı Altınok, ilçeye bağlı Kösrelik köyünde 2023 yılının ilk buğday hasadına katıldı. Dualar eşliğinde biçerdöverin koltuğuna oturan Altınok, ata tohumdan üretilen buğdayların ilk hasadını köylülerle birlikte yaptı.

Türkiye’deki tarımsal üretimin artması gerektiğine dikkati çeken Başkan Altınok, köydeki nüfusun tamamının dahi üretim yapmadığını belirterek, “Tarım olmazsa ne olur? Süt, et, yoğurt, peynir ve yumurta fiyatları arttı. Fakat üreteceğiz. Ülkeleri kurtaracak olan üretimdir. Nüfus köyden şehre gitti. Nüfusun en az yüzde 95’i şehirlerde yaşıyor. Köyde yaşayan yüzde 5. Bunun tamamı da üretim yapmıyor. Ekmeği de seyyar bakkallar getiriyor” dedi. (İHA)


Etiket: buğday, hasadı, ilk, ankara, keçiören


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA