Başarır’dan ’Ajanda’ Tepkisi!




Tarih: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 17:53

Sercan Özdemir

CHP Mersin Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM ajandasını göstererek; 24 Temmuz sayfasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın açıklaması yaptı.

"Benzeri görülmemiş siyasal bir zaferdir"

Konuşmasında, 24 Temmuz'da imzalanan Lozan Barış Antlaşması'nın önemine değinen Başarır; "Benzeri görülmemiş siyasal bir zaferdir. Lozan Barış Anlaşması, her geçen gün kıymetini yenilemiştir. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan anlaşmaların hiçbiri 20 sene yaşayamamıştır. Ancak Lozan Anlaşması, dün imzalanmış gibi kıymetini ve değerini korumaktadır. Bizlere böylesine önemli diplomatik zaferi yaşatan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yi saygıyla, şükranla anarak sözlerime başlamak istiyorum" dedi.

"Bu ajandada Lozan'ın olmamasını, sayfalarda basılmamasını kınıyorum"

TBMM tarafından verilen ajandayı göstererek 24 Temmuz sayfasını açan Başarır, "Şu gördüğünüz ajanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletvekillerine, personeline dağıttığı bir ajanda. Önemli günler üstte ya da tam sayfa olarak burada yazılmakta. Mesela bakalım; 15 Temmuz. Tam sayfa olarak geçmiş. Dün, Erzurum Kongresi'nin 104'üncü yıl dönümü. Yazıyor. Bugün, 24 Temmuz. Bu sayfa boş. Lozan'ı önemsemeyenler, görmezden gelenler büyük bir hata yaptığı gibi tarihine de bir ihanet etmektedir. Meclis'te bugün bir kutlama, bir tören var mı? Yok. Oysa biz arkadaşlarımızla geçen dönem Lozan'ın yani 24 Temmuz'un resmi bayram ve tatil ilan edilmesi için kanun teklifi vermiştik. Olmaz. Lozan, bu ülkenin kazanmış olduğu en önemli siyasi kazanımlardan birisidir. 100 yıldır yaşıyor, 100 yıldır da kazanımlarını Türkiye Cumhuriyeti ve yurttaşları görüyor. Ben, Meclis'in bastırmış olduğu bu ajandada Lozan'ın olmamasını, sayfalarda basılmamasını kınıyorum" diye konuştu.


Etiket: alimahirbaşarır, 24temmuz, ajanda, tbmm, lozan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA