Canlı Yayında Depreme Yakalandı!




Tarih: 25 Temmuz 2023 Salı 13:13

Gizem Tokkuzun

Hakimiyet Gazetesi Yazarı Cihan Barış Budak, canlı yayında akaryakıt fiyatlarını değerlendirirken bir anda "Deprem mi oluyor" diye sordu.

Bugün, Adana'nın Kozan ilçesinde sabah saat 08.44'te 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. O esnada Mersin'deki yerel bir radyoda kent ve ülke gündemini yorumlayan Hakimiyet Gazetesi Yazarı Cihan Barış Budak, konuştuğu mikrofonun sallanması üzerine depremi hissetti.

Akaryakıt zamlarını değerlendiriyordu...

Benzin fiyatlarına bu sabah itibariyle gelen 2 liralık zammı değerlendiren Budak, önceki günlerde de motorine 1 lira 55 kuruşluk bir zam geldiğini hatırlattı. Artan akaryakıt fiyatlarının toplu taşıma ücretleri üzerindeki etkilerine değinen Budak, bir anda "Deprem mi oluyor" diye sordu. Kısa bir sessizliğin ardından "Sallanıyoruz sanki" diyen Budak, şarkı arasının ardından yeniden canlı yayına bağlandı.

"O anda ikilemde kaldım"

O anları mersinhakimiyet.com'a anlatan Budak, "Konuşmaya devam ettiğim sırada önümdeki mikrofonun sallanmaya başladığını gördüm. Ardından monitörlerin ve oturduğum sandalyenin sallandığını hissettim. Bir an deprem olduğuna inanamadım. Canlı yayında gündemi yorumluyordum. Bir an 'deprem oluyor' deyip dememem konusunda ikilemde kaldım. Çünkü sallanma vardı ancak tansiyon veya baş dönmesinden de kaynaklı olabilirdi. Dinleyenlerin bir anda paniğe ve korkuya kapılmasını elbette istemem. O nedenle 'Deprem mi oluyor' dedim. Sallantının devam ettiğini hissedince, 'sallanıyoruz sanki' dedim. Stüdyodaki arkadaşlar daha sakindi. Başlarıyla onayladılar ancak sakinliklerini korudular" dedi.

"Bilgi için resmi kanallara yöneldik"

Ardından kısa bir şarkı arasına gidildiğini belirten Budak, o esnada dışarıdaki tabloyu gözlemlediklerini vurgulayarak; "Dışarıda da durum sakindi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden resmi veri akışı sağlayan kaynaklara yöneldik. Adana'da, yanı başımızda 5,5 şiddetinde bir deprem olmuştu ve onu hissetmiştik. Uzmanlar zaten uyarıyorlardı. Hepimize geçmiş olsun. Söylenecek daha çok şey var ancak konuşmanın ötesinde artık gerekli adımların ilgili kurumlarca atılması gerekiyor" diye konuştu.


Etiket: deprem, canlıyayın, yakalandı, radyo, adana, kozan, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA