Kreş Fiyatları, Kira Fiyatlarıyla Yarışıyor!




Tarih: 27 Temmuz 2023 Perşembe 17:47

Sercan Özdemir

CHP’li Gülcan Kış, artan kreş fiyatlarına dikkat çekerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kreş fiyatlarının kira fiyatlarıyla yarışır hale geldiğini belirterek; bu durumun en çok kadınları etkilediğine dikkat çekti.

"Derinleşen ekonomik krizden en fazla kadınlarımız etkileniyor"

Soruna dikkat çeken ve sunduğu önergeyle sorularına Bakanlık'tan yanıt bekleyen Kış, "Özel kreşler bir yana resmi kurumlara bağlı kreşlerin fiyatları bile oldukça yüksek. Avrupa ülkelerinde kadınların iş hayatına katılımının desteklenmesi amacıyla kreş ve çocuk bakım hizmetlerine teşvikler sunuluyor. Genel seçimler sonrası, ülkemizde giderek derinleşen ekonomik krizden en fazla kadınlarımız etkileniyor" dedi.

Kış, önlem alınıp alınmadığını sordu!

Gülcan Kış'ın yönelttiği ve dikkat çeken sorulardan bir tanesi; "Asgari ücretin üzerine çıkan kreş fiyatlarına ilişkin Bakanlık olarak bir inceleme başlatmayı düşünüyor musunuz? Kreş fiyatlarının makul düzeyde tutulmasını sağlamak için almayı düşündüğünüz önlemler nelerdir" şeklinde oldu.

 


Etiket: gülcankış, chp, kreş, fiyatları, zam, tepki, kira


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA