“Yarınları Bugünden Koruyoruz” mottosuyla Orman Yangınlarıyla Mücadele Paneli düzenlendi




Tarih: 28 Temmuz 2023 Cuma 13:10

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen panelde Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Olcay Tok konuşma yapmıştır. Tok konuşmasında “Ormanlar yandığı zaman, bizim de ciğerlerimiz yanıyor. Bizim görevimiz de yangınların çıkmasını engellemek için, insanlarımızı eğitmek” ifadelerini kullandı.

“Bizim amacımız  insanlarımızı eğitmek ve yangınların çıkmasını engellemek"

Türkiye Ormancılar Derneği ile bir araya geldiklerinde, özellikle insanları bu konuda eğitmek istediklerini belirttiklerinden söz eden  Olcay Tok, “Bizim amacımız orman yangınlarıyla mücadele etmek. Ormanın geliştirilmesi, ormanın yenilenmesi Orman Genel Müdürlüğü’nün görevi. Bizim görevimiz de yangınların çıkmasını engellemek için, insanlarımızı eğitmek. Bunun ardından, bir orman yangını çıktığı zaman, Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinesinde onlara destek vermek” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana bölgede büyük yangınlarla karşılaştıklarını söyleyen Tok, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne Mustafa Yalçın geldikten sonra daha koordineli çalıştıklarını belirtmiştir.

Personellere eğitim verilmesinin önemini vurguladı

Başkan Seçer’in gösterdiği bu önem ile birlikte İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na şehrin yapısına uygun ve ara sokaklara girebilecek 20 adet atak araç aldıklarını kaydeden Tok, Ata Eğitim Merkezi ile de personelin sürekli eğitimlere devam ederek olası olaylara karşın her daim hazır durumda olmasının önemli olduğunu belirtti.


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, mersin, vahapseçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA