Kan akıtmak yerine Kızılay’a kan bağışlıyorlar




Tarih: 28 Temmuz 2023 Cuma 17:22

IHA

Iğdır’da vatandaşlar, Kerbela olayı için bir araya geldikleri Zübeyde Hanım Bulvarı’nda anma programından sonra kan akıtmak yerine Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Iğdır’da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1384. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda binlerce kişi bir araya geldi. Aşure programında bir araya gelen vatandaşlardan bazıları geçmiş dönemlerde anma etkinliklerinde uygulanan kamayla başlarını yararak "baş vurma" olarak bilinen kan akıtılması yerine Türk Kızılay'a kan bağışında bulundular. Kan vermek isteyen vatandaşlar merkezde bulunan Yeraltı Çarşısı üzerinde kurulan Türk Kızılay çadırına giderek kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Muhtar Aras, kan akıtmak yerine diğer vatandaşlara yararlı olacak olan Kızılay’a kan bağışında bulunduklarını belirterek, “Kan vermemin sebebi kan ihtiyacı olanlara yardımcı olmaktır. Kan dökmek yerine kan vermek daha iyidir” dedi. 


Etiket: kızılay, kanbağışı, aşureprogramı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA