’Mazot Fiyatı Sene Sonuna Kadar 50 TL’yi Bulacak’




Tarih: 28 Temmuz 2023 Cuma 17:40

Sercan Özdemir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 2023 yılı enflasyon tahminine yanıt, CHP’li Gülcan Kış’tan geldi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Erkan'ın 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58 olarak gerçekleşeceğini tahmin etmesi üzerine; TÜİK'in de enflasyon oranını yüzde 58'de tutabileceğini işaret ederek; "Her adım yerel seçimler öncesi kriz çıkmasın diye" açıklamasına yer verdi.

'Olan orta ve dar gelirli vatandaşa oldu'

Hafize Gaye Erkan'ın "2023 yılsonu enflasyon tahminimizi yüzde 58'e yükselttik. 2024 yılsonu tahminimizi yüzde 33'e güncelledik. 2025 yılsonunda enflasyonun yüzde 15'e gerileyeceğini tahmin ediyoruz" sözleri üzerine açıklamalarda bulunan Kış, "Yani TÜİK enflasyon oranını yüzde 58'de tutacak. Her adım yerel seçimler öncesi kriz çıkmasın diye. Ancak bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor. A'dan Z'ye her kaleme zam gelirken, bu akşam mazota gelecek 1,5 TL zam ile mazot fiyat 35 TL'ye çıkacak. Mazot fiyatı sene sonuna kadar 50 TL'yi bulacak. Olan orta ve dar gelirli vatandaşa oldu" şeklinde konuştu.


Etiket: mazot, 50tl, gülcan, kış, merkez, bankası, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA