Çocuklar, Büyükşehir’in Sosyal Uyum Projesiyle Bir Araya Geldiler




Tarih: 30 Temmuz 2023 Pazar 13:07

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü , daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğin amacı, çocukları eğlendirmek ve göçmen çocuklarla sosyal uyum sağlamaktır.

Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim alan ve aralarında göçle gelen çocukların da olduğu bir grup öğrenci, sinemada ilk kez film izlemenin ve hamburger yemenin keyfini yaşadı. Bu etkinlikle çocuklar hem eğleniyor hem de birbirlerine uyum sağlıyor.

Saya Park AVM’de yapılan etkinliğe 5-8 yaş arası yaklaşık 30 çocuk katıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, Uluslararası Göç Örgütü’yle birlikte yürüttüğü Sosyal Uyum Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar farklı bir deneyim yaşadı.

İlk olarak  ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3’ filmini izleyen çocuklardan bazıları, sinema salonunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Filmi ilgiyle ve kahkahalarla izleyen çocuklar, eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklara sinemanın ardından, yemek katında hamburger ikramı yapıldı.

Canbolat: “Çocuklar bu projeyle ilkleri yaşadılar”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nin sorumlu öğretmeni Ela Canbolat, “Çocuklar otobüse bindikleri andan itibaren filmin ismini duyunca, göç eden arkadaşlarıyla burada kaynaşacaklarını öğrenince çok heyecanlandılar. Buraya geldiler, tanıştılar. Birlikte içeride film izlediler ve ardından da hamburgerlerini yediler. Bu etkinlikle çocuklar arasında uyum sağlamada onlara yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazgı: “Çocuklar arasında uyum sağlamada, onlara yardımcı oluyoruz ”

Bu tür etkinliklerin sosyal uyumu sağlama amacı taşıdığını belirten  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yusuf Yazgı,  “Bugün sinema etkinliğimize Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden geldiler. Sosyal uyum faaliyetlerimiz, sinema etkinliğimiz dışında çocuklarımız için ritim ve çizim atölyeleri, bowling turnuvası gibi etkinliklerle devam edecek” dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehir, sosyaluyum, etkinlik


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA