Naci Görür: ’Evinizin Deprem Performansını Ölçtürün’




Tarih: 30 Temmuz 2023 Pazar 17:32

Seher Çoban

Adanalılara seslenen Prof. Dr. Naci Görür’ün uyarıları, Mersinliler tarafından da ilgi gördü.

Önceki hafta Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem, Mersin'de de hissedilmişti. Bölgeye ilişkin son uyarı, Prof. Dr. Naci Görür'den geldi.

"Adana Havzasında özenli olmak lazım"

Adanalılara seslenen Görür, "Son 6 Şubat depremleri açığa çıkan enerjinin bir kısmını deprem üreten aynı fay sisteminin kırılmayan kesimine veya en yakın komşu faylara transfer edebilir. Stres transfer edilen faylarda da yeni depremler olabilir. Kimi faylarda da stres transferi o fayda stresin azalmasına neden olabilir. Adana Havzası da 6 Şubat deprem bölgesine yakın ve fayları 6 Şubat depremlerini üreten faylarla ilişkili. Onun için biz 'Adana Havzasında özenli olmak lazım' dedik. 'İlla da şu zamanda deprem olacak' demedik. 'Stres transferi nedeniyle havzada depremler olabilir, dikkatli olun' dedik. Adana Havzasında veya yakınında bir çok fay var. Örneğin; Saimbeyli, Savrun, Çokak, Misis, Toprakkale, Yumurtalık, Karataş vb. Bizim asıl uyarımız yönetimlere. Yani bu söylediğimi anlamak bu kadar zor mu? Size yalan yanlış, bilim dışı yazan çizen şarlatanlara kulak vermeyin. Yerel yönetimi, AFAD’ı ve yetkilileri dinleyin. Evinizde herhangi bir sorun yoksa evinize girin deniliyorsa lütfen girin. Sokakta hayat mı geçer, en kısa sürede de evinizin deprem performansını ölçtürün" ifadelerine yer verdi.


Etiket: nacigörür, mersin, deprem, adana


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA