Üniversite Var, Ev Yok!




Tarih: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 15:16

Sercan Özdemir

CHP’li Talat Dinçer, artan kira fiyatlarının üniversite öğrencileri üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

2'si vakıf, 2'si devlet üniversitesi olmak üzere 4 üniversiteye ev sahipliği yapan Mersin'de öğrencilerin barınma sorunları yeniden gündeme geldi. Konuya dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin'deki kira artışlarının insanlık dışı bir seviyede olduğunu söyledi.

"Hükümet bu sorunları çözmek yerine akışına bırakıyor"

Hükümetin kira fiyatlarındaki insanlık dışı artışlar ve barınma sorunlarıyla yüzleşmesi gerektiğini vurgulayan Dinçer, "Mersin, asgari ücretin altında kiralık ev bulunamayan, 235 binden fazla Suriyeli mülteci barındıran, deprem bölgesinden göç alarak nüfusun arttığı bir şehir. Son bir yılda Mezitli, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde kira artışları yüzde 166 gibi insanlık dışı bir seviyede. Fiyat artışları vatandaşlarımızın nefesini kestiğini ve toplumsal barışın her geçen gün olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Üniversite tercih döneminde binlerce öğrenci Mersin'deki 4 üniversiteye tercih yapacak ve bu gençlerin barınacağı yurtlar yeterli değil. Yüksek kira fiyatları nedeniyle öğrencilerin üniversite hayatlarını sürdürmekte zorlanacaklar ve hükümet bu sorunları çözmek yerine akışına bırakıyor" ifadelerine yer verdi.


Etiket: talatdinçer, chp, mersin, kira, öğrenci, üniversite


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA