Uysal’dan Disney Plus Tepkisi: ’Türk Milletine Yapılan Bir Hakarettir’




Tarih: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 12:03

Seher Çoban

’Atatürk’ dizisinin Disney+’ta yayımlanmayacağı bilgisinin kamuoyunda yayılması üzerine açıklamalarda bulunan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çekilen dizinin çeşitli sebeplerle engellenmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Türkiye'ye yerli yapımlarla giriş yapan Disney'in tüm ülkelerde yerli içerikleri durduğu aktarıldı. Gözler, Aras Bulut İynemli'nin başrolünde oynadığı 'Atatürk' dizisine çevrildi. Dizinin, Disney+'ta yayımlanması bekleniyordu ancak yayımlanmayacağı yönünde bilgiler kamuoyuna yansıdı. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin çağrısı üzerine dizinin yayımlanmayacağı da gündeme gelen iddialar arasında yer aldı.

"Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve incelemenin başlatıldığını duyuran Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, "'Disney+' isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum" ifadelerine yer verdi.

"Kırmızı çizgimizin böylesine zorlanıyor olması asla kabul edilemez"

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal da yaşanan gelişmelere tepki göstererek; "Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmiş olması ve kırmızı çizgimizin böylesine zorlanıyor olması asla kabul edilemez. Kamuoyunda oluşturulan bu algı ve alınan kararlar Atatürk’ümüzün nezdinde Türk milletine yapılan bir hakarettir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çekilen dizinin çeşitli sebeplerle engellenmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.


Etiket: disney, atatürk, levent uysal, tepki, rtük


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA