Canan Dağdeviren, Gülcan Kış’ın Yeğeni Lara’nın Hocası Çıktı!




Tarih: 3 Ağustos 2023 Perşembe 12:53

Seher Çoban

Son günlerde meme kanserini teşhis edebilen elektronik sütyen geliştiren bilim insanı Canan Dağdeviren’in, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’ın yeğeni Lara Özkan’ın hocası olduğu öğrenildi.

Dr. Canan Dağdeviren, son günlerde 'meme kanserinin teşhisi' noktasında önemli bir buluşa imza atarak; geliştirdiği cihazı kadınlara adadığını duyurmuştu. Giyilebilir ultrason tarama cihazını geliştirmesiyle takdir toplayan Dağdeviren'e bir tebrik de CHP'li Kış'tan geldi.

"Milyonlarca kadının hayatına dokunacak bir buluşa imza attı"

Türkiye adına gurur verici ve yüzleri gülümseten gelişmeler olduğunu vurgulayan Gülcan Kış, "Dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, milyonlarca kadının hayatına dokunacak bir buluşa imza attı. Daha önce, giyilebilir kalp pilinin mucidi de olan Dağdeviren, meme kanserini teşhis edebilen elektronik bir sütyen geliştirerek büyük bir başarı yakaladı. ABD'de Massachusetts Institute of Technology'de eğitim gören yeğenim Lara Özkan'ın da hocası olması  benim için ayrı bir gurur kaynağı olmakla beraber; Dr. Canan Dağdeviren'i ve MIT Media Lab'daki ekibini yürekten tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"Lara Özkan, ailemizin gururu"

Gülcan Kış, öte yandan ABD'de öğrenim gören yeğeni Lara Özkan'ı Temmuz ayı başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla tanıştırmıştı. Ziyaret sonrası yeğeninden övgüyle bahseden Kış; "Lara Özkan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretinde incelemelerde bulunduğu Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde görev alan genç bir bilim insanı. 'Tek amacım insanlığa hizmet etmek' diyen idealist bir Türk genci. 15 yaşında yazdığı RNA Sequencıng adlı bilim kitabıyla en çok satanlar listesine girdi. Ailemizin gururu, yeğenim, Genel Başkanımıza bir nezaket ziyaretinde bulundu. Genel Başkanımız Lara’nın bu ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duydu. Lara'cığım yolun açık, başarıların daim olsun" ifadelerine yer vermişti.


Etiket: canan dağdeviren, gülcan kış, lara özkan, meme kanseri


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA