Valilik Suç Duyurusunda Bulunmuştu: Bozdoğan’dan Açıklama Geldi!




Tarih: 3 Ağustos 2023 Perşembe 17:35

Kadri Duman

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Valiliği tarafından suç duyurusunda bulunulan oyunla ilgili Tarsus Belediye Meclisi’nde konuştu.

Mersin Valiliği, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte oynanan oyunla ilgili 'dini inanç değerlerini aşağıladığı' ve 'müstehcenlik' içerdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu.

"İlgili birimlerce olumlu raporlar verilmiş bir oyun"

'Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi' oyununu Tarsus'ta sahneye taşıyan Cezmi Baskın, Deniz Oral, Seval Tufan, Hacı Ali Konuk, Koray Ergün ve Murat Demirbaş da Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Olağan Meclis Toplantısı'nı salonda takip etti. Suç duyurusunda bulunulan oyunla ilgili konuşan Bozdoğan, "Bu oyun, 2006 yılında Van Devlet Tiyatrosu'nda oynanan bir oyun. Yani, Tarsus'ta şikayet edilen ve yasaklanması için suç duyurunda bulundukları oyun. Bu oyun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış bir oyun. İlgili birimlerce olumlu raporlar verilmiş bir oyun. Van Devlet Tiyatrosu tarafından onlarca kez bu şekilde sahnelenmiş bir oyun. Bu oyun yalnızca Van'da mı oynanmış? Hayır. Sayıyorum; 16 Ekim 2006 Muş, 17 Ekim 2006 Bitlis, 30 Ekim 2006 Batman, 31 Ekim 2006 Siirt. Aynı oyun, aynı skeç ve birçok yerde daha Kültür Bakanlığı'nca sahnelenmiş" ifadelerine yer verdi.


Etiket: suç duyurusu, tarsus belediyesi, tiyatro oyunu, bozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA