Ali Kıratlı: ’Sorgun Barajı’nda Sular Yükseliyor’




Tarih: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 11:55

Güray Gürdal

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı Mersin’de yapımı devam eden Sorgun Barajı’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde yapımı sürdürülen ve 2022 yılında su tutmaya başlayan Sorgun Barajı'nın tamamlandıktan sonra 9 köy ve 2 beldenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

"Cebri Boru İmalatı, Köprü ve Yollar Tamamlandı"

Devlet Su İşleri'nin koordinasyonunda yapımı sürdürülen Sorgun Barajı'nın sularının yükselmeye başladığını belirten AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, "Sulama ve enerji üretimi maksadıyla, 109 metre yüksekliğinde ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Mersin Sorgun Barajı'nda sular yükseliyor. Sorgun Barajı tüm aşamaları ile tamamlandığında 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin 580 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacı karşılanacaktır. İş kapsamında; cebri boru imalatı, köprü ve yollar tamamlanmış olup çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.


Etiket: ali kıratlı, sorgun barajı, erdemli, mersin, su yükseliyor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA