’Ülkede Ne Kiracı Hayatından Memnun Ne Ev Sahibi’




Tarih: 11 Ağustos 2023 Cuma 11:44

Seher Çoban

Türkiye’de kira artışları nedeniyle ’barınma sorununun’ yaşandığını vurgulayan CHP’li Gülcan Kış, bu konuda TBMM’de acilen bir komisyon kurulması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki odasında açıklamalarda bulundu. Ev sahipleri ile kiracıların son günlerde karşı karşıya geldiğini belirten Kış, bu durumun Türkiye'de artık toplumsal bir soruna dönüştüğünü vurguladı.

"Yaşananlar Akıl Alır Gibi Değil"

Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir komisyon kurulması gerektiğini belirten ve araştırma önergesi sunduklarını vurgulayan Kış, "Türkiye'de kötü giden ekonominin bedelini vatandaşlarımız artık canıyla ödemeye başladı. AK Parti'nin yarattığı ekonomik soykırım politikası, ev sahibi ve kiracıları burun buruna getirirken; artık toplumsal şiddete dönüşen bu durum sebebiyle Temmuz ayında 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ağustos'un ilk haftası yine Rize'de 2 vatandaşımız canından oldu. Yaşananlar akıl alır gibi değil. Ülkede ne kiracı hayatından memnun ne de ev sahibi. Her gün yeni bir zam ve vergiye uyanan vatandaşlarımız yaşanan ekonomik krizin sonuçları sebebiyle karşı karşıya getiriliyor. Bu bir toplumsal şiddettir. Her gün basına 'kiracı-ev sahibi kavgası' yansıyor. Gerilimler, yaralanmalar ve ölümle sonuçlanan olaylar. Giderek artan bu şiddete dur demek hem kiracıların hem ev sahiplerinin haklarını korumak, artan kira fiyatlarının sebeplerini ve çözümlerini bulmak için Meclis'te acilen bir komisyon kurulmalı. Bunun için bir araştırma önergesi hazırladık, Meclis Başkanlığı'na sunduk. Ekim ayında Meclis'in çalışmalarına başlamasıyla beraber ilk gündem maddesi bu olmalı diyoruz" ifadelerine yer verdi.


Etiket: gülcan kış, kira, komisyon, tbmm, araştırma, barınma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA