Kastamonu’da çiftçilere 80 bin fide dağıtıldı




Tarih: 11 Ağustos 2023 Cuma 16:44

İHA

Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından “Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi” çerçevesinde 80 bin 640 adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.

  Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından “Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi” hazırlandı. Proje çerçevesinde üreticilere marul, karnabahar ve brokoli fidesi dağıtımı yapıldı. Dağıtım törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu da katıldı. 
  Proje çerçevesinde Kastamonu’da Merkez, Abana, İnebolu ve Taşköprü ilçelerinde çiftçilik yapan üreticilere yüzde 75 hibeli olarak, 57 bin 600 adet marul, 11 bin 520 adet karnabahar, 11 bin 520 adet brokoli fidesi olmak üzere toplam 80 bin 640 adet fide dağıtımı gerçekleştirildi. 
  Dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, “İlimiz toprakları sebze üretimine uygundur. Dağıtımını yaptığımız fideler ile mevcut seralarımızda kış sebzeleri yetiştiriciliği ile çiftçilerimizin gelirinin artmasına katkı sağlayacak” dedi. 
                                    


Etiket: tarım ve orman kastamonu il müdürlüğü, yaz kış sebze üretimi projesi, takep


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA