Kış: ’Aşure Birleştiricidir’




Tarih: 13 Ağustos 2023 Pazar 12:19

Gizem Tokkuzun

Darısekisi’ndeki Aşure Günü Dayanışma Kazanı etkinliğine katılan CHP’li Gülcan Kış, ’Aşure, zulme karşı direnişin sembolüdür’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış; Balyanlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Mezitli Şubesi'nin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi'nin aşure günü etkinliklerine katıldı.

"Muharrem Ayı'nda Aşurelerimiz Birlik ve Beraberlik İçin Kaynıyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi'nin iş birliğinde Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Mahallesi'nde yer alan Darısekisi Örnek Yörük Köyü'nde düzenlenen Aşure Günü Dayanışma Kazanı etkinliğinde konuşan Kış, Büyükşehir'in 'Örnek Köy Projesi' kapsamında Darısekisi'nin yepyeni bir kimliğe kavuştuğunu belirtti. "Muharrem Ayı’nda aşurelerimiz birlik ve beraberlik için kaynıyor" diyen Kış, konuşmasının devamında; "Aşure birleştiricidir, zulme karşı direnişin sembolüdür. Kardeşlik ve barışa çağrıdır, incinsen de incitme diyen Alevi felsefesinin en önemli değeridir. Bize düşen de bu değeri her yerde yaşatmak ve sahip çıkmaktır" ifadelerine yer verdi.


Etiket: gülcan kış, darısekisi, aşure


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA