Muratpaşa’dan aşure ikramı




Tarih: 13 Ağustos 2023 Pazar 15:03

İHA

Muratpaşa Belediyesi, ‘kapalı yol’ olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde 3 bin kişilik aşure dağıttı. Etkinliğe Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal’la katıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nde bolluğun, bereketin, paylaşmanın, birliğin ve beraberliğin simgesi aşure için hazırlıklar günün erken saatlerinde belediye aşevinde başladı. Buğday, pirinç, kuru fasulye ve daha çok malzeme pişirildi, aşureye eklendi ve ikram için kazanlarda taşıt trafiğine kapalı olan Kazım Özalp Caddesi’ne getirilirdi. Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal’la aşure kazanını kapağını açtı ve kent sakinlerine tek tek ikram etti. Uysal, aşurenin her kültürde ‘umut’ demek olduğunu belirterek, “Aşure, sevgi, saygı, paylaşmak ve mutlaka beraber olmak demek. Varlıkta ve yoklukta geleceğe doğru umutla bakmak demek. Aşuremiz, birliğimiz, beraberliğimiz ve dayanışmamız hiç eksik olmasın. Bu güzel ortak yaşam ve değerler Muratpaşa’mızdan Türkiye’mize yayılsın” diye konuştu.


Etiket: aşure ayı, muratpaşa belediyesi, aşure dağıtımı, ümit uysal


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA