Kış: ’Aşureler Zulme Karşı Direniştir’




Tarih: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:50

Gizem Tokkuzun

CHP’li Gülcan Kış, Mersin Dersimliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Aşure Lokması etkinliğinde yaptığı konuşmada, ’Aşureler birleştirici, kardeşliğe ve barışa çağrı, zulme karşı direniştir’ dedi.

Mersin Dersimliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin bahçesinde düzenlenen etkinlik açılış konuşmalarıyla başlayıp, gülbeng okunarak aşure duasının yapılmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarında kürsüden kalabalığa seslenen isimlerden birisi CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış oldu.

"Zulme Karşı Demokrasiyi, Adaleti ve Özgürlüğü Savunmalıyız"

Muharrem Ayı'nın ve aşurenin Alevi felsefesindeki yerine değinen Kış, "Aşureler birleştiricidir, kardeşliğe ve barışa çağrı, zulme karşı direniştir. İşte bize düşen de bu değere, bulunduğumuz her yerde ve ortamda sahip çıkmak ve o değerleri gelecek nesillere aktarmaktır. Yaşadığımız haksızlıklara karşı, zulme karşı demokrasiyi, adaleti ve özgürlüğü savunmalıyız. Mücadelemizi her daim bir arada sürdürmemiz gerekiyor. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bu anlamlı günde hiç olmadığı kadar birbirimize sahip çıkmamız gerektiğini buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu.


Etiket: gülcan kış, aşure, dersimliler derneği


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA