Kocamaz, Yanıkkışla’daydı!




Tarih: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:29

Sercan Özdemir

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta bir firma tarafından yapılması planlanan çimento fabrikasının etki altında bırakacağı mahalleleri ziyaret etti.

2023 yılının Haziran ayı başında bir firmanın Tarsus'ta çimento fabrikası yapmayı planladığı gündeme geldi. Yanıkkışla Mahallesi civarında yapılması planlanan fabrikanın 11 yerleşim alanını etkisi altında bırakacağı belirtildi. Bölge sakinlerinin tepkisi üzerine İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Kocamaz, daha sonra firmanın çimento fabrikası için yaptığı ÇED Başvurusu'na onay çıkmadığını açıkladı.

"Baba Ocağı Olan Köylerini Terk Etmek Zorunda Kalacaklarını Dile Getiriyorlar"

Mersin'de şu günlerde ziyaretlerini sürdüren Kocamaz, Tarsus'a bağlı Yanıkkışla, Koçarlı, Çavuşlu ve Çokak mahallelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Kocamaz, şunları söyledi; "Yanıkkışla ve Çokak mahallelerimizde halkımızla sohbet ettik. Dertlerini dinledik. Sıkıntılarına ortak olduk. Her yerde olduğu gibi dertler sıkıntılar çok büyük. Vatandaşlarımız kan ağlıyor. Tüm dertleri, kederleri bir yana; çimento fabrikası konusundan oldukça muzdaripler. Şayet o fabrika buraya yapılırsa çok rahatsız olacaklarını, olası çevre katliamı yüzünden baba ocağı olan köylerini terk etmek zorunda kalacaklarını dile getirerek, bu işin engellenmesi konusunda destek bekliyorlar. Bizler zaten konunun üstünde hassasiyetle duruyor; gerek TBMM’de gerekse her platformda konuyu dillendiriyor ve karşı çıkıyor, konunun hassasiyetini bildiğimiz için başta Tarsus ve Mersinli hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm çevre kuruluşlarını, siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini göreve ve bu çimento fabrikasının buraya yapılmaması için ortak mücadeleye davet ediyorum."


Etiket: kocamaz, yanıkkışla, ziyaret etti, çimento fabrikası


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA